De zomer is alweer bijna hier en dat betekent een nieuw seizoen! En een nieuw seizoen betekent een nieuwe kledingcollectie. En dat betekent weer nog veel meer en daar zal ik het met je in deze blog over hebben. Want welke kleding heb je nu echt nodig en hoe bepaal je dat nu eigenlijk? Dat zet ik allemaal voor je op een rijtje in deze blog. Lees je mee?

Wat is er in de mode

Goed, we willen allemaal hip zijn en er goed gekleed en verzorgd bij lopen. Maar dan moeten we wel een beetje op de hoogte zijn van wat er nu in de mode is. Anders loop je straks achter de feiten aan. Voor deze zomer is de voorspelling al gedaan want alle grote modemerken hebben hun collecties al in meer of mindere maten laten zien. Zo gaan we bijvoorbeeld een beetje terug naar de jaren ’00 met rokjes en shorts die laag op de heupen hangen.

Wat heb je, wat kan er weg?

Voor we weer nieuwe dingen gaan kopen, moeten we misschien eerst kijken naar wat je hebt. Dus hup, trek die kledingkast maar open en duik er maar helemaal in. Alles wat je het afgelopen jaar niet gedragen hebt, moet misschien weg. Dat kan, het weggooien, in de kliko of het kan weg op de manier dat je het schenkt aan bijvoorbeeld een goed doel als de kleding nog in goede toestand is.

Van vorig seizoen

Het mooie aan een nieuw seizoen is dat de kleding van vorig seizoen nu vaak voor een zacht prijsje de winkels uitgaat. Tijd dus om heren vesten te kopen! Dat kunnen nieuwe exemplaren zijn of dus degene uit de vorige collectie. Misschien zijn er wel items in de uitverkoop die jouw oog al eerder getrokken hadden maar waar je je nog niet op wilde storten. Nu is je kans! Sla je slag!

Voor volgend seizoen

Maar je kan, zoals ik al zei, uiteraard ook kijken naar volgend seizoen als het om kleding gaat. Dit is vaak heel fris en vernieuwend en past natuurlijk perfect bij de weken die komen gaan als het gaat om de kleuren en het weertype. Dat maakt het heel aantrekkelijk. Als jij weet wat je nodig hebt, kan je verantwoordelijk winkelen en dat zorgt ervoor dat je nog meer van je aankopen kan genieten. Of dat nu dit seizoen is of het volgende seizoen, of zelfs het seizoen erna.