Het zomerseizoen is begonnen! Zelf kijken we enorm uit naar deze periode, maar is het ook een tijd waar het ongedierte weer zijn kansen ziet en voor erg veel overlast kunnen zorgen. Ook in het voorjaar komt het bij vele mensen voor: u bent heerlijk aan het tuinieren in uw tuin, de jonge plantjes beginnen te groeien, waarna de slakken al het jonge blad opeten en uw werk voor niks is gedaan. Het aangevreten gewas zal niet meer groeien en is dit zo zonde voor onze tuintjes of het gazon, maar willen we liever ook geen gif of andere chemicaliën gebruiken voor de bestrijding van het ongedierte. Chemische bestrijdingsmiddelen zorgen namelijk niet alleen voor het verdelgen van het ongedierte, het zal ook nog eens uw plantje sof gazon aantasten. In dit blog vertellen we u graag hoe het ongedierte, in dit geval slakken, geen kans zullen krijgen door hem op een natuurlijke manier te gaan bestrijden!

Het bestrijden van naaktslakken in uw tuin

Een veelvoorkomend probleem tijdens de vochtige voorjaren zijn naaktslakken, welke kunnen zorgen voor een enorme plaag in uw tuin. Hoe kunt u dit probleem nu aanpakken? Tijdens het voorjaar en in de zomer komen er al snel kale plekken in het gazon, wat wordt veroorzaakt door de naaktslakken die ondergronds actief zijn in het bodemleven. De meeste bestrijdingsmiddelen richten zich op het bestrijden van slakken die bovengronds actief zijn, maar zit het probleem juist onder uw gazon en jonge planten. De naaktslakken leven namelijk onder de grond en vreten zij hier de jonge plantjes en wortels aan.

De naaktslakken leven voornamelijk onder de grond, waar zij zich schuil kunnen houden voor de natuurlijke vijanden. Hier weten zij zich dus ook schuil te houden voor ons, omdat wij de slakken niet meer kunnen pakken. Slakken zorgen er onder de grond voor dat zij niet zullen uitdrogen, waardoor je de slakken dus ook alleen zult zien wanneer het erg vochtig weer is!

Het gebruik van aaltjes tegen slakken

Wanneer u aan de slag gaat met slakken bestrijden in de tuin en op het gazon, is het aan te raden om de natuurlijke vijand van de slakken in te zetten. Aaltjes tegen slakken zullen net als de slakken onder de grond op zoek gaan naar de vijanden, waarna ze op een natuurlijke manier de plaag zullen stoppen. Zelf heb je geen last meer van aangevreten planten of kale plekken in het gazon, terwijl de aaltjes zelf ook niet zullen zorgen voor overlast! De aaltjes tegen slakken zijn gemakkelijk online te bestellen, zodat je de aaltjes snel hun werk kunt laten doen en je van get overlast af zult zijn!