Vrijwel iedereen vindt het leuk om zo u en dan uit te gaan. Of het nu naar het plaatselijke café is of naar een discotheek. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren, maar wat maakt een avondje uit nu doorgaans zo succesvol? In dit blog lees je er alles over, en op welke dingen je moet letten als je niet te lang last wilt hebben van de gevolgen van een avondje uit.

Kies het juiste gezelschap

Het allerbelangrijkste aan een avondje uit is het juiste gezelschap. De mensen die je meeneemt kunnen de avond maken of breken, en bepalen voor een groot deel de sfeer. Natuurlijk is ook de muziek en de sfeer in de ruimte belangrijk, maar in goed gezelschap kun je je ook in een minder leuke ambiance vermaken. Kies daarom de juiste mensen uit voor een avondje stappen, en sta even stil bij of iedereen hetzelfde doel voor ogen heeft. Sommigen willen graag de hele nacht dansen, terwijl anderen liever op een barkruk zitten te kletsen. En als jij de enige bent die graag veel alcohol drinkt dan kan de rest nogal saai overkomen. Sta daar dus bij stil!

Geniet, maar drink met mate

Alcohol is voor velen een onmisbaar aspect aan een avondje uit, maar niet iedereen vindt het makkelijk om slechts enkele glazen te drinken. Als er binnen jouw gezelschap onenigheid bestaat over mensen die veel (of weinig) drinken wordt het natuurlijk nooit echt gezellig. Maar over het algemeen geldt dat je beter te weinig kunt drinken dan teveel. Je weet immers nooit zeker hoe jouw lijf op alcohol reageert, en dus hoe je je gaat gedragen. 

Drugs: Wel of niet doen?

Zeker bij jongeren speelt de vraag of je wel of niet drugs gaat gebruiken geregeld. De druk om het te proberen is soms groot, maar dit hangt af van je gezelschap. Als je er angstig voor bent: niet doen! Ben je wel nieuwsgierig? Probeer dan af en toe een pilletje, maar zorg er altijd voor dat er iemand bij je is die niks gebruikt, zodat die jou kan helpen wanneer het eventueel misgaat. Sta ook stil bij de gevolgen van een verslaving. Dit kan je leven namelijk flink verwoesten. Is dat helaas al het geval, of merk je dat je moeilijk kunt stoppen met het gebruiken van drugs? Dan kun je het beste met een gerichte cocaine behandeling starten. Onder begeleiding van een expert ga je ermee stoppen, en dan natuurlijk nooit meer beginnen!